ШТА ЈЕ РФИД ЗА ДАНАС

РФИД технологија се веома брзо развија у последњих неколико година. То је нова технологија која користи аутоматско препознавање циљева радио-фреквенција и приступ релевантним информацијама. Интегрисани импулсни сензор РФИД таг је мали, тако да људи могу носити. Активирањем пасивног стања приправности у циљу смањења потрошње енергије и коришћењем АЛОХА методе поделе кода са вишеструким приступом како би се избјегли судари, на крају се спасава интерактивни одговор на земљотресу, што знатно побољшава ефикасност претраживања и спашавања.

Употреба РФИД технологије

Традиционално, користимо РФИД за идентификацију тхеанимал и аутомобила. У интернетском добу, РФИД се користи у многим областима логистике и управљања снабдевањем, производњом и монтажом, руковањем авионским пртљаком, обрадом поштанске / експресне поште, праћењем докумената / управљањем библиотекама.

Будуће, РФИД апликације ће бити свеобухватно распрострањене. Постојаће све већи број компанија, влада и организација које траже технологију за праћење и идентификовање имовине, опреме, роба и производа, не само од хране, фармацеутских производа до електронских производа аутомобила, већ и од фарми или произвођача до потрошача и употребе . Слично томе, пласирање и одржавање великих пројеката су посебно важне, као што су транспорт и јавне установе. Следећи ће се захвалити РФИД решењима за обезбеђивање ревизијске праксе за различите области.