Шта је РФИД ознака?

Ознаке радиофреквентне идентификације (РФИД) се користе у широком спектру апликација као што су: идентификација животиња, праћење робе кроз ланац снабдевања, праћење средстава као што су боца за гас и кругова пива и контрола приступа зградама. РФИД тагови укључују чип који обично складишти статички број (ИД) и антену која омогућава чипу да пренесе сачувани број на читач. Неке РФИД ознаке садрже меморију читања / писања за чување динамичких података. Када се ознака налази у опсегу од одговарајућег РФ читача, ознаку се напаја од РФ поља читаоца и пренесе његов ИД на читач.

РФИД ознаке су једноставне, јефтиније и најчешће за једнократну употребу, иако то није увијек случај, као што су ознаке за веш за више пута. Нема безбедности на РФИД ознаци или током комуникације са читачем. Сваки читалац који користи одговарајућу РФ фреквенцију (ниске фреквенције: 125/134 КХз, високе фреквенције: 13,56 МХз и ултра високе фреквенције: 900МХз) и протокол могу добити ознаку РФИД за комуникацију његовог садржаја. (Имајте на уму да то није случај са кључевима аутомобила који садрже сигурну РФИД ознаку.) Пасивне РФИД ознаке (тј. Оне које не садрже батерију) могу се читати са удаљености од неколико центиметара на више метара (у метрима), у зависности од фреквенцију и јачину РФ поља која се користи са одређеном ознаком. РФИД тагови имају заједничке карактеристике, укључујући:

Пројекти ниске цене и производња великог обима како би се смањиле инвестиције потребне за имплементацију.

Минимална сигурност у многим апликацијама, са ознакама које могу читати било који компатибилни читач. Неке апликације као што су кључеви аутомобила имају сигурносне функције, нарочито одредбе за аутентификацију РФИД ознаке пре него што омогућите паљење за покретање аутомобила.

Минимално складиштење података упоредиво са бар кодом, обично фиксним форматом написаним једном када је ознака произведена, иако постоје ознаке за читање / писање.

Читање опсега оптимизовано ради повећања брзине и корисности.

РФИД читач картица