ШТА ЈЕ ЧИТАЛНИ ЧИТАЛНИ КАРТИЦА & ТЕРМИНАЛ

Читач паметних картица, познат и као терминал паметних картица, као што је терминал за продају терминала, терминал за кредитне картице, то је уређај који се може управљати паметним картицама за добијање информација о картици и обављање трансакције.

Типови читача паметних картица

У зависности од типа паметне картице, читачи паметних картица могу се подијелити у контакт, бесконтактни, дуални читач интерфејса.

Приступ

Типично, читач се повезује са ПЦ-ом већином својих захтева за обрадом. Главно средство комуникације са УСБ портом, читаоци паметних картица са РС232 интерфејсом и даље имају одређени број корисника.

Контакт и бесконтактни читач паметних картица

Читач контаката је у суштини пратио ИСО7816 међународни стандард, а читач безконтактних картица је пратио стандард ИСО14443 интерфејса.

Контакт

Читач за контакт паметне картице захтева физичку везу са картицама, као што је убацивање картице у читач. Постоји много апликација које користе овај уобичајени тип читача, као што су АТМ, ИД и Сторед Валуе. Постоје две главне карактеристике овог типа читача: један је сигуран због комуникације са картицом-читачем, често подржани стандард овог типа је ИСО 7818 Т = 0; Друга предност је брзина, неке могу бити до 848кбпс, као што је овај ЦРЕАТОР ЦРТ-288-К читач картица.

无标题_00094-副本.jpg