ТонеТаг, добављач решења за бесконтактно плаћање, примио 1.3 милиона долара у ризичном капиталу

Према изворима иностраних медија, медији подсјећа на ној да је ТонеТаг, добављач бесконтактних рјешења за плаћање, објавио да је уложио улагање од улагања од 1,3 милиона долара из Тропицал Стар Лимитед.


До сада је укупно финансирање компаније премашило 2,3 милиона америчких долара.


Острицх Вентуре Медиа је такође сазнао да се ТонеТаг фокусира на бесконтактно мобилно плаћање и фокусира се на технологије НФЦ и КР кодова. Да би побољшао своју услугу, ТонеТаг је сарађивао са бројним локалним банкама и компанијама за дигиталну новчанику како би омогућио трансакције путем мобилних телефона, ПОС машина, читача картица и других неповезаних уређаја.


Међутим, током фазе пуштања у рад, компанија је открила да КР кодирање није успело на врло високој стопи од 40%, па су сматрали да би било ефикасније користити технологију која не пада.


Корисници сада могу да користе технологију ТонеТаг да повуку новац од банкомата банкомата и имају слободу да бирају из разних трансакционих канала као што су дигитални новчаники или банкарске апликације за мобилне уређаје - и што је најважније, потребно је само три секунде за обављање било које трансакције преноса.


Пријављено је да је предузеће ТонеТаг покривало више од 250.000 трговаца који нису повезани уређаји, а од новембра 2016. године платформа има приступ више од 18 милиона потрошачких уређаја.