Паметне картице имају бројне апликације

Потврда о паметној картици иде даље од једноставног превлачења.

Колеџ кампус је савршен пример који илуструје како паметни акредитиви иду даље од традиционалних идентификационих картица. Осим појединачних информација о профилу, студентима је омогућен сигуран приступ свему, од резиденцијалних сала, рекреативних објеката и рачунарских мрежа до сигурних начина плаћања у ресторанима и продајним мјестима.

На примјер, у просторији за прање веша у студентским домовима, паметне картице или паметни телефони се могу користити за аутоматизацију подлошке и сушара, елиминишући потребу за готовином, повећавајући погодност и смањивање претњи од крађе. Неке поверљиве могућности чак омогућавају појединцима да користе своје картице за приступ академским информацијама и личним документима.

Да резимира и пописује различите апликације које паметни администратор безбедности кампуса може размотрити за паметне примене акредитива:

Физичка администрација

Управа за управљање посјетитељима

Додијељене привилегије или привилегије приступа

Опозвана де-резервација или привилегије приступа

Подела задатака

Администрација дозволе за паркирање

Управљање имовином

Извјештај о усклађености / управљању и ревизији

Решавање проблема и одржавање система

Корелација аларма и одговор

Комуникација у ванредним ситуацијама и обавештење

Апликације за видео аналитику (бројање људи, праћење понашања итд.)

Идентификација

Време и похађање

Логички приступ

Потврда о одјавама потрошног материјала

Пуните привилегије на различитим локацијама, укључујући и кафетерију

Штампање докумената

Биометријско складиштење шаблона

Не заборавимо и систем управљања зградом. Ако систем за контролу приступа забиљежи да је неко у одређеном дијелу зграде, клима уређај и осветљење се могу активирати. Једном кад особа напусти, или контрола приступа или видео систем може аутоматски рећи управљању зграде да искључе те системе. Ово може уштедјети новац и ресурсе, потенцијално зелено рјешење које би било корисно у испуњавању захтјева за паметне грађевине.