КАКО КОРИСТИТИ РФИД ТЕХНОЛОГИЈУ: ВРСТЕ РФИД ТЕХНОЛОГИЈЕ

Пре него што унајмите консултанта или покушате самостално имплементирати РФИД, требате основно знање о технологији.

Тагови РФИД

РФИД ознаке су доступне у три конфигурације:

Пасивне ознаке немају унутрашњи извор енергије, али извлаче снагу од читача. То су обично најнепоручиве ознаке и често су расположиве.

Активне ознаке садрже батерију која се користи за одашиљање и обично је скупља, али се често може поново користити.

Полу-пасивни, хибрид пасивног и активног, користе батерију за управљање РФИД чипом, али комуницирају користећи напајање читача.

ФИД фреквенције

РФИД тагови су такође доступни у различитим фреквенцијама. Ово укључује ниске фреквенције (ЛФ), високе фреквенције (ХФ), ултра-високе фреквенције (УХФ) и ултра широког опсега (УВБ). Типично, већим фреквенцијама се нуди већи пропусни опсег и размјена података, као и већи опсег комуникације, каже Тхомпсон. Вероватно ће вам требати УХФ, "фреквенција ланца снабдевања", коју имају Вал-Март, ДоД и Сам'с Цлуб.

РФИД Стартер Китови

Као што је комплексно као РФИД може звучати, "то није чаробњаштво", каже Тхомпсон. Нити је тако скуп колико и пре неколико година када је Вал-Март издао РФИД од 100 својих већих добављача. Неки добављачи су у почетку одбили, са процјенама до 1 милијуна долара за нове РФИД системе, али су се убрзо одговорили произвођачи технологије са једноставним имплементацијама и нижим трошковима за стартере и слап-анд-схип, што је омогућило малим предузећима експериментишите са РФИД-ом и пробајте једну апликацију истовремено.

"Многи провајдери опреме РФИД-а ће обезбедити почетне комплете за најмање 2.500 долара, укључујући и читач и неке ознаке", каже Тхомпсон. "За 25.000 долара, многи имплементатори ће пружити неку врсту експлицитне РОИ процјене или фокусиране имплементације, укључујући један или два читаоца, неке ознаке, инсталацију и подршку."

Најбоља врста пројекта за почетак малих предузећа је она која је мала, ограничена на једну апликацију (као што је праћење средстава) и на "затворену петљу", што значи у оквиру четири зидова ваше имовине. Предузећа могу увек проширити апликације или врсте робе које се прате, а подаци могу бити интегрисани у рачунарске системе предузећа, али је важно савладати технологију у малом размјеру прије покушаја већег предузећа, кажу стручњаци.