Како ће се контрола приступа променити у 2018

Контрола приступа се брзо напредује у посљедњих неколико година, и не изгледа да ће се ускоро успорити, захваљујући свестраности најновијих технологија. На примјер, уз најновији додатак кориштења РФИД технологије на данашњим паметним телефонима који користе заједнички технолошки протокол НФЦ за Аппле Паи®, Гоогле Валлет ™ и Андроид Паи ™ се шире на контролу приступа особљу и возилу, и системски интегратори користе предност интероперабилности опреме да комбинују контролу приступа уз сигурно плаћање.

Према истраживању тржишног истраживања компаније ИХС Маркит, континуирани раст контроле приступа у 2017. години такође ће видети нове апликације које добијају тракцију, као што су биометрија и мобилни акредитиви. Примери су ознаке за контролу приступа запосленима који се користе за плаћање у кафетеријама или продајним мјестима, а чак и мобилни телефони могу пружити акредитиве за сигуран приступ или плаћање помоћу НФЦ технологије. У ствари, све ФЕИГ-ове ЦПР линије читача картица подржавају НФЦ технологију за једноставну интеграцију са мобилном технологијом.

Са РФИД читачем и бесконтактним модулом плаћања, као што је цВЕНД, РФИД се може интегрирати са контролом приступа на плаћеним паркирним мјестима или хотелским паркинг гаражама ради једноставнијег рада кроз интероперабилност. ТИБА Паркинг је учинио управо то, користећи опрему ФЕИГ на више паркинг места за брз и једноставан улаз и излаз без посла.

Као пасивни УХФ РФИД читачи проширују њихов опсег, а трошкови ознака падају, технологија се такође користи за омогућавање контроле приступа за овлашћена возила. Сада заједници, складишта и канцеларијски паркиралишта имплементирају управљање приступом возилима користећи дугорочне РФИД читаче, као што је ЦРЕАТОР'С ЦРТ-541 који дјелује као систем за контролу приступа читач картица.

Дошли смо дуг пут од дана када је обезбеђивање приступа местима и стварима било потребно много времена и људства. Са лакоћом и функционалношћу РФИД-а, системи контроле приступа ће и даље бити бољи у будућности ... И овдје у ЦРЕАТОР-у, наставићемо да дизајнирамо своје производе РФИД читача за кориштење у сигурном систему контроле приступа, идентификације и плаћања.