5 Чињенице које треба знати о Цардлесс банкоматским трансакцијама

У интересу чињеничног извештавања, напомињемо да у просторији без округлог стола није било округлог стола у дискусији о безконтактним трансакцијама прошле недеље на конференцији АТМИА у САД-у у Орланду.

Било је, медјутим, доста сјајне дискусије, захваљујући пажљивим питањима о безвредним трансакцијама Донне Ембри-а од Паимент Аллианце Интернатионал-а и информисаних одговора из комплетног комплета добро познатих стручњака за плаћање.


Ево најважнијих из 1-сатне сесије, уређене по дужини:

Хоће ли трансакције без карата бити тешке и скупе за имплементацију као стандард чипа?

Царол Спецогна: Па, зато што вероватно никад нисмо требали проћи пут ЕМВ-а. … Само кажем. Оно што је [Фисерв учинио] стварно покушава да искористи оно што постоји данас.

Дакле, да, требате направити неке промјене у софтверу ... али је много лакше јер ће трансакције изгледати као редовне старе мреже трансакције. То ће бити стандардно повлачење. Наше спецификације на страни купаца су пола странице. Ништа није било као за ЕМВ.

Доуглас Асад: ЕМВ је требало да се догоди из безбедносних разлога јер су Сједињене Државе биле слаба веза у ланцу у смислу превара који долазе у Сједињене Државе. ... Али са друге стране, то је једна од ретких ситуација које сам видео када сте додали нову технологију која је погоршала корисничко искуство.

Безбедна готовина је дизајнирана да буде корисна за кориснике. Дизајниран је да побољша искуство. Сви ми морамо имати у виду сигурност када то радимо, а то мора бити прво и најважније, али безготовинска готовина ће задовољити кориснике, док ЕМВ, Јое Смитху, не зна зашто користи ЕМВ, већ само зна да је потребно дуже. ... без икаквог картона, да би искуство било боље.


Како безрезервне трансакције помажу ИАД-има да минимизирају ризик преноса одговорности?

Даниел Гоодман: То је дефинитивно кључни део онога о чему размишљамо када приступимо овом тржишту. Са бесконтактним НФЦ-ом, то је ЕМВ-ова, јер задржава одговорност код издаваоца. Док посматрамо друге форме, то планирамо почети на исти начин као што ћемо.

Ми то знамо да бисте подстакли све вас операције банкомата - зашто бисте почели у производу за који ћете имати одговорност? То је дефинитивно како се приближавамо. Било какве нове врсте искуства без карата и нове технологије, очекујемо да то имплементирамо без преноса одговорности на оператера.


Да ли ће решења без карата стварно обезбедити додатну сигурност за власника рачуна?

Сам Камел: У мобилном простору, између снаге уређаја и свих тачака података који га окружују - биометријског, геолокацијског и других ствари - стварно ствара сигурније и безбедније окружење, ако размислите о томе.

Ваша картица није на телефону, имате токенизацију ... тако да са становишта усвајања, од потрошачке или трговачке или гледишта оператера изгледа много сигурније.

Лиле Елиас: Концепт мултимодалне биометрије је заправо, по мом мишљењу, начин на који ће то ићи. Питање је колико је велика трансакција? Колико је ризична трансакција? Све је у вези с ублажавањем ризика. Дане покушавања да запамтите ваше корисничко име и лозинку - они постају потпуно ирелевантни.


Сва "плаћања" користе НФЦ, али Јуст Цасх користи КР код. Зашто је то?

Тодд Лавренце: Оно што је другачије о простору банкомата је то што за НФЦ и неке од старијих рачунара потенцијално може постати хардверско решење, што је скупо за оператере банкомата да иду тамо и распоређују ... и стварно не додају много више користи.

Оно што смо покушали да урадимо [КР цоде модел] користи све оно што је већ тамо, које већ добро функционише и једноставно склизне у нашу функцију која повезује људе са овим картичним окружењем.

Царол Спецогна: Морају бити мреже широм САД ових [малопродајних] банкомата који учествују како би имали вриједност за потрошача, а ми морамо почети са стране АТМ-а. Почели смо са ПАИ јер излазак у финансијске институције и покушај да их убедимо [да их набаве] то је стварно тешка продаја. Али да би могли да улазимо у финансијске институције и кажемо: "Хеј, већ смо добили 10.000, имамо 25.000 и дајемо до краја 2017. године" - то је прилично моћно.


Које су ваше мисли о растућем обиму са П2П трансакцијама и наградама?

Рицхард Витковски: Данас, ако сте у Пољској и купујете Никон фотоапарат, добићете повраћај ... ваши избори када одете на форму попуста на мрежи, дају ваш број рачуна за провјеру и ваш број рутирања и ми ћемо ставити новац у ваш налог [или] нам даје број мобилног телефона и пошаљемо СМС поруку да бисте одмах добили попуст [на банкомату]. Деведесет и девет одсто људи изабере мобилни телефон. ...

Имамо модел где наплаћујемо особу која шаље готовину накнаду за наплату и ми то поделимо са власницима банкомата. Ово је све о инкременталном приходу за вас од трансакција које ви раније нисте видели.